Gemeentebelangen noemt Anja Keuter als B&W-kandidaat


Mocht Gemeentebelangen deel uitmaken van het nieuwe college, dan schuift de partij oud-fractievoorzitter Anja Keuter-Kapitein naar voren als wethouderskandidaat. Dat zegt lijsttrekker Jurie van den Berg.

Anja Keuter nam in 2020 afscheid van de gemeenteraad. Na een politieke loopbaan van ruim twaalf jaar, waarvan zeven jaar als factievoorzitter, vond ze het toen welletjes. Bovendien slokte het eigen bedrijf steeds meer tijd op.

Op de kandidatenlijst staat ze nu als lijstduwer, op plek 19, boven Klaas Luut Koffeman, die in het verleden onder andere wethouder was voor deze lokale partij.

CDA: nog niet bekend

Het CDA heeft nog geen kandidaat-wethouder gepresenteerd. Lijsttrekker Hans Crebas meldt dat daarvoor door het lokale bestuur een sollicitatieprocedure in gang is gezet en dat in een later stadium de naam naar buiten gebracht wordt.

ChristenUnie en SGP schuiven hun huidige wethouders naar voren: respectievelijk Freek Brouwer en Nathanaƫl Middelkoop. Hart voor Urk had in Harmen van Laar een kandidaat gevonden om de huidige wethouder Gerrit Post op te volgen, maar hij haakte af vanwege trieste familieomstandigheden.