Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Dringen in strijd om de koppositie


Welke club staat zaterdag bovenaan in de Hoofdklasse B? Is Volendam in staat om Urk de eerste nederlaag van deze competitie toe te brengen? En heeft Noordscheschut kans gezien om naast NSC Nijkerk te komen? Vragen waarop zaterdag een antwoord zal komen.


Hoewel de competitie nog niet eens op de helft is, zijn de belangen voor tal van clubs heel groot. Allereerst is er natuurlijk de topper tussen Volendam en Urk. De wijdbroeken hebben drie punten minder en kunnen bij winst medekoploper worden. En dan zou het meteen ook de eerste nederlaag van de ploeg van Gert Jan Karsten worden.

Eemdijk ontvangt zaterdag Buitenpost. Het is voor de Friezen de laatste kans mee te blijven doen in de strijd om de titel. Vroeg in het seizoen, maar de concurrentie is hevig. De thuisclub heeft de productiefste aanval tegen een matig scorende bezoeker.

In Zwolle staat de kelderkraker tussen Berkum en ONS Sneek op het programma. De Friezen hebben een wedstrijd meer gespeeld en hebben een punt meer dan de concurrent. De verliezer gaat een loodzwaar resterend deel van de competitie tegemoet.

In Genemuiden neemt DETO Twenterand het op tegen de plaatselijke Sportclub. De Genemuiders hebben 28 punten en een wedstrijd minder dan de andere titelkandidaten. Verliezen van de tegenstander uit Vriezenveen is dan ook geen optie. Bij winst blijven de bezoekers bezig aan het beste seizoen tot nu toe.

In Amsterdam treffen Swift en De Dijk elkaar. De grote vraag is dan ook wie dit Amsterdamse onderonsje gaat winnen. Swift staat er het beste voor op de ranglijst, maar dat is geen garantie voor een overwinning.

Flevo Boys gaat op bezoek bij SDC Putten. Het verschil is slechts twee punten in het voordeel van de Emmeloorders, die nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben. De polderclub heeft een matige serie achter de rug en ziet Younes el Ghamarti (eerder bij Cambuur Leeuwarden O19) na dit seizoen naar VVOG vertrekken.

NSC Nijkerk en Noordscheschut maken onderling uit wie er zaterdag op de laatste plaats staat. De ploeg uit Drenthe moet winnen om op gelijke hoogte te komen, maar zal op doelsaldo zo goed als zeker rode lantaarndrager blijven.

In Hoogeveen wordt de belangrijke ontmoeting tussen HZVV en AZSV gespeeld. Het verschil tussen beide clubs is niet groot, maar de thuisclub heeft nog een wedstrijd in te halen. De verliezer blijft in de middenmoot hangen.