n Schol/Orca's Dames kunnen grote stap zetten. (Archieffoto)
n Schol/Orca's Dames kunnen grote stap zetten. (Archieffoto) Foto:

Belangrijke wedstrijden

voor Schol/Orca's Dames

Het eerste damesteam van Schol/Orca's staat een aantal belangrijke wedstrijden te wachten, waarin grote stappen gezet kunnen worden op weg naar een plek bij de Final Four.


De eerste horde die genomen dient te worden staat zaterdagavond op het programma. In sporthal Vlechttuinen zijn de vrouwen van Springfield de tegenstander. De ploeg uit Berlicum staat op de achtste plaats op de ranglijst met zes punten uit tien wedstrijden. De Urker dames zijn vierde met tien punten uit acht wedstrijden. Gezien het verschil op de ranglijst is Orca's aan zijn stand verplicht om Springfield met een ruime nederlaag terug naar huis te sturen. De uitwedstrijd op 6 november vorig jaar werd echter door de thuisclub met 71-65 gewonnen, zodat er van een gemakkelijke wedstrijd zeker geen sprake zal zijn. Het team van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer zal zeer zeker ook nog wel revanchegevoelens koesteren naar aanleiding van de eerder geleden nederlaag.
De wedstrijd begint zaterdagavond om 20.00 uur.


Na de wedstrijd tegen Springfield, staat Schol/Orca's Dames een tweeluik te wachten tegen Barons uit Breda. Op zaterdag 5 maart staat de thuiswedstrijd op het programma, terwijl een week later al de return wacht. Barons staat na zeven wedstrijden puntloos op de laatste plaats van de ranglijst en staat zaterdag tegenover de nummer twee, Cangeroes uit Utrecht. 


De dames kunnen de aankomende weken een goede slag zijn door deze drie wedstrijden in winst om te zetten, om daarna vol vertrouwen de laatste en beslissende fase van de competitie in te gaan op weg naar de Final Four.