Zwembad weer volledig open

Zwembad 't Bun is vanaf morgen, vrijdag 18 februari, weer open voor alle doelgroepen. Door de versoepelingen die de rijksoverheid aangekondigd heeft, is het niet meer nodig om vooraf een QR-code te tonen. 


Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest over de handhaving van de QR-code door het zwembad. Die stuitte op veel onbegrip en leidde tijdelijk zelfs tot een gedeeltelijke sluiting van het zwembad. Alleen zwemlessen vonden nog doorgang, een week later gevolgd door het beperkt openstellen voor plaatsgenoten die vanwege gezondheid of conditie wilden zwemmen. In de weken daarna werden de openingstijden langzaam weer verruimd.


Ook politiek Urk liet van zich horen. Zo stelde de ChristenUnie schriftelijke vragen aan het college van B&W naar aanleiding van de uitspraak van de voorzieningenrechter Midden-Nederland, die oordeelde dat zwemles als onderwijs gezien moet worden en dat een zwembad geen binnensportlocatie is. Begin deze week stelden de fracties van SGP, Hart voor Urk en PVV nog een aantal schriftelijke vragen, waarin zij hun verbazing en teleurstelling uitspraken met betrekking tot het standpunt van het college toch de QR-code te verplichten voor toegang tot het zwembad. 


Dinsdagavond kondigde de rijksoverheid bij monde van minister Kuipers echter een hele reeks versoepelingen aan. Eén van die versoepelingen was het gedeeltelijk verdwijnen van het coronatoegangsbewijs per 18 februari, dat voorlopig alleen verplicht blijft bij bezoek aan onder meer horeca, musea, theater en professionele sportwedstrijden. 


Vanaf vrijdag gaat het zwembad weer open voor alle doelgroepen en is ook bij de begeleiding bij de zwemlessen geen QR-code meer nodig. Voor de voorjaarsvakantie gelden wel aangepaste openingstijden (zie pagina 18). Vanaf 28 februari gelden weer de normale openingstijden.