Activiteiten voorjaarsvakantie

Een rijkgevuld programma: genoeg vertier voor de jeugd

Vanaf morgen (vrijdag) sluiten de scholen voor een week hun deuren, want dan is het voorjaarsvakantie. In deze vakantie hoeft de Urker jeugd zich niet te vervelen, want Durf! en de sportcoaches van Caritas Urk organiseren in deze vakantieweek veel verschillende activiteiten. Voor ieder wat wils!


Kampvuur bij De Rots – De voorjaarsvakantie wordt vrijdagavond om zeven uur ingeluid met een georganiseerd kampvuur bij De Rots. De jeugd is van harte welkom.


Maandag 21 februari

Bingo in De Rots – Om tien uur is er een bingo in De Rots. Deelname kost één euro per ronde of vijf euro voor een boekje.

Klimwand 14+ - Om twee uur is er voor de jeugd van 14 jaar en ouder een klimwand in het Wilhelminapark.


Dinsdag 22 februari

Creatieve workshop - Van tien tot half twaalf is er een creatieve morgen in de bibliotheek met kunstenaar Andries Hoekstra. Maximaal tien kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen aan de slag om iets moois te maken. Kaarten zijn te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie.

Pannavoetbaltoernooi – Vanaf 14.00 uur is er een pannavoetbaltoernooi bij De Rots voor de jeugd vanaf 10 jaar.


Woensdag 23 februari

Slimme robots Dash & Dot - Van 09.00 uur tot 10.15 uur leren programmeren met robots, in de bibliotheek, en van 10.45 uur tot 12.00 uur. Er is telkens plaats voor 10 kinderen, en er wordt in tweetallen gewerkt. Vanaf 7 jaar. Kaarten zijn te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie.

Mountainbike-clinic – Om tien uur vertrekt een groep vanaf 't Jeugd om te gaan mountainbiken. Deelname kost vijf euro voor gebruik van fiets en helm. Opgeven kan (vanaf tien jaar) door naam, leeftijd en telefoonnummer te mailen naar eize@caritasurk.nl.

Voetbaltoernooi – In het Wilhelminapark en op playground De Kotter wordt er om twee uur een voetbaltoernooi georganiseerd voor de jeugd.


Donderdag 24 februari

Arrowtag – Om tien uur start in het Wilhelminapark de activiteit Arrowtag. Deelname kost twee euro en opgeven kan door een berichtje te sturen met naam, leeftijd en telefoonnummer naar eize@caritasurk.nl.

Sleutelhanger maken met epoxyhars - Van tien tot half twaalf kun je in de bibliotheek je eigen epoxyhars sleutelhanger maken en versieren, met hulp van Lydia Woort. Maximaal 10 kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Kaarten zijn te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie. 

Skate kampioenschap – Om twee uur wordt er een skate kampioenschap georganiseerd op de skatebaan in het Wilhelminapark. Iedereen kan meedoen. De winnaar wint een mooie prijs.


Vrijdag 25 februari

Grenswerpbal – De jeugd kan om tien uur meedoen met een potje grenswerpbal in het Wilhelminapark.

Tennis Clinic – Tennisvereniging T’77 biedt om twee uur een Tennis Clinic aan voor iedereen die graag kennis wil maken met de sport. Opgeven kan door een berichtje te sturen met naam en leeftijd naar 06-57958247.

Workshop aquarelleren - Van vier tot vijf uur kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar in de bibliotheek een workshop volgen van Janneke van Slooten. Ze leren hoe ze met aquarelverf een Urker scholletje schilderen. Voor maximaal 15 kinderen. Kaarten zijn te verkrijgen via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie.

Mit Eenkanger inloopavond - Vind jij het uitgaansleven te druk of spannend, maar wil je wel graag een avondje weg en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan (alleen of samen met iemand) om half acht bij Het Leger Des Heils. Er wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd, dit is inclusief drinken en wat lekkers. Als activiteit is er gekozen voor een vragenquiz. De avond wordt georganiseerd door ervaringsdeskundigen in samenwerking met Ingrid Brink. Het is voor iedereen van 16 jaar en ouder.


Zaterdag 26 februari

Mountainbike-clinic – Om tien uur vertrekt een groep vanaf 't Jeugd om te gaan mountainbiken. Deelname kost vijf euro voor gebruik van fiets en helm. Opgeven kan (vanaf tien jaar) door naam, leeftijd en telefoonnummer te mailen naar eize@caritasurk.nl.