n Weet ZVV Urk na twee nederlagen nu wel te winnen. (Archieffoto)
n Weet ZVV Urk na twee nederlagen nu wel te winnen. (Archieffoto) Foto:

ZVV Urk/Bakkerij De Kof naar Assen

Na de nipte nederlaag van afgelopen vrijdagavond tegen koploper VNS United (5-6) zijn de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 uit op revanche. In Assen is komende vrijdagavond LTC de volgende tegenstander voor de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels.


Lange tijd had De Kof 1 de wedstrijd tegen VNS United onder controle en zelfs in handen (3-1), maar halverwege de tweede helft wisten de Amsterdammers toch het tij te keren en de wedstrijd volledig te laten kantelen. Een nipte 5-6 nederlaag was de eindstand na een spannende zaalvoetbalwedstrijd. Bij de thuisploeg overheerste de teleurstelling en het gevoel dat er veel meer te halen was geweest.


Aansluiting behouden

Helaas telt dat dat allemaal niet mee in de rangschikking. De komende wedstrijden zullen de nodige punten behaald moeten worden om sowieso aansluiting te houden met de subtop. De afgelopen maanden en zelfs seizoenen, is gebleken dat het niveau in de eerste divisie net onder de top drie heel dicht bij elkaar ligt en er van alles kan gebeuren bij een goede of minder goede serie wedstrijden.


LTC Assen

Om een goede reeks neer te zetten, dient komende vrijdag eerst laagvlieger LTC Assen te worden verslagen. De Assenaren bezetten momenteel een tiende plek in de Eerste divisie A met vier punten uit 'slechts' zes wedstrijden. Deze jaargang kwam LTC nog niet in actie. Het aantal gespeelde wedstrijden verschilt daardoor nogal. De ploeg uit Assen moet bijvoorbeeld nog twee achterstallige wedstrijden inhalen.
Over de huidige vorm van LTC valt dus weinig te zeggen, na bijna een half jaar inactief te zijn geweest in competitieverband. Dit seizoen werd tegen Marlène 2 uit met 1-5 gewonnen en tegen PKC'83 met 3-3 gelijk gespeeld. De overige wedstrijden eindigden in forse nederlagen.

Vrijdag
Lukt het De Kof 1 na twee competitienederlagen op rij (FC Marlène en VNS United) nu wel weer te winnen en zodoende mee te blijven doen om de bovenste plekken? De wedstrijd in de Pittelohal, Wethouder Bergerweg 2b in Assen begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de officials Markerink, Zagers en Hadders. Uiteraard zijn de verrichtingen van de Urker zaalvoetballers in Assen te volgen via het bekende twitterkanaal @zvvurk