n ZVV Urk in actie in een goedgevulde sporthal De Schelp (archieffoto).
n ZVV Urk in actie in een goedgevulde sporthal De Schelp (archieffoto). Foto:

ZVV Urk krijgt concurrent op bezoek

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 kwamen afgelopen weekend niet in actie. Storm Eunice deed de KNVB besluiten al het voetbal op vrijdag van het programma te halen. Voor komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum op de rol.


De reis naar Assen voor de ontmoeting met LTC hoefde vorige week vrijdag dus niet gemaakt te worden. Komende vrijdagavond is er een nieuwe kans, ditmaal met een iets gunstigere weersvoorspelling. In Sporthal De Schelp is Futsal Winsum de tegenstander. Een rechtstreekse concurrent voor een plek in de subtop, want de ploeg uit het Groningse Winsum bezet momenteel de vijfde plek in de Eerste divisie met een punt meer dan de Urkers, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.


Overwinning welkom

Voor de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels zou een overwinning meer dan welkom zijn. De Urker zaalvoetballers hebben na de competitiehervatting nog geen wedstrijd in winst weten om te zetten. Een overwinning op directe concurrent Futsal Winsum zal het zelfvertrouwen alleen maar goed doen en is daarnaast mooi meegenomen met betrekking tot de positie op de ranglijst.


Futsal Winsum

Een overwinning op de gasten uit Winsum is echter nog geen uitgemaakte zaak. De afgelopen jaren, ook toen beide ploegen elkaar troffen in de Topklasse, waren ontmoetingen tegen de Groningers altijd spannende wedstrijden. De uitwedstrijden leverden wel eens een nederlaag op, maar in de eigen sporthal werd veelal een overwinning behaald. De laatste ontmoeting tussen beide teams dateert van 17 januari 2020. ZVV Urk wist toen met 5-4 te winnen in De Schelp.
Futsal Winsum wist dit seizoen driemaal een overwinning te behalen; tegen OS Lusitanos (5-3), IFC Zwolle (2-7) en FC Marlene 2 (4-0). Tweemaal, tegen VNS United (4-0) en PKC'83 (2-1), werd een nederlaag geïncasseerd, terwijl tegen Scagha'66 met 3-3 werd gelijk gespeeld. Resultaten waardoor Futsal Winsum zich op dit moment terugziet op een vijfde plaats op de ranglijst.

De wedstrijd in De Schelp begint ditmaal om 20.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.