Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Dringen in 

strijd om 

eerste plaats 


Na veertien speelronden zijn er vier voetbalploegen die strijden om de eerste plaats. SC Genemuiden heeft de beste papieren, gevolgd door Eemdijk, Volendam en Urk. Onderaan de ranglijst zijn er veel meer kandidaten in de strijd tegen degradatie. Kortom, er is volop spanning in de Hoofdklasse B.


Flevo Boys voldoet tot nu toe niet aan de verwachtingen. Waren die te hoog of komt er een positieve kentering in de prestaties. Zaterdag gaan de Emmeloorders op bezoek bij Eemdijk, de nummer twee van de ranglijst.

In Aalten wordt de belangrijke ontmoeting tussen AZSV en Volendam gespeeld. De oostelijke ploeg doet bij winst weer mee in de strijd om de eerste plaats. De bezoekers willen graag promoveren en gaan dus voor de winst.

Belangrijk is ook de ontmoeting tussen Berkum en SDC Putten. De Zwolse ploeg komt bij winst naast de bezoekers en neemt verder afstand van de onderste plaats. Het doelsaldo van beide ploegen is nagenoeg gelijk.

Swift gaat op bezoek bij DETO Twenterand. De ploeg uit Vriezeveen doet het verrassend goed deze competitie. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar DETO Twenterand heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Het Amsterdamse De Dijk kan goede zaken doen als het wint bij Noordscheschut. Als de hekkensluiter uit Drenthe wint is er nog hoop op continuering van het hoofdklasserschap. De Amsterdammers zullen tevreden zijn met een punt.

Op bezoek bij Buitenpost moet NSC Nijkerk alle zeilen bijzetten om meer afstand van de gevarenzone te nemen. De Friezen, die goed bezig zijn, blijven bij winst meedoen in de subtop. Daarmee zal voor trainer Willem Brouwer de basis gelegd worden voor een hoopvol vervolg van de competitie.

Het Hoogeveense HZVV is te gast bij ONS Sneek. De Friezen hebben nog maar vier keer gewonnen. De tegenstander komt moeizaam tot scoren, maar heeft wel een sterke defensie. De Friezen hebben al 48 doelpunten moeten incasseren.


Programma 26 februari

AZSV-Volendam

Berkum -SDC Putten

Buitenpost-NSC Nijkerk

DETO Twenterand-Swift

Eemdijk-Flevo Boys

Noordscheschut-De Dijk

ONS Sneek-HZVV

Urk-SC Genemuiden