Afbeelding
Foto:

Situatie van Wijbren Zijlstra nog zorgelijk


Het is nog altijd spannend hoe vrachtwagenchauffeur Wijbren Zijlstra zal herstellen van de hersenbloeding waar hij onlangs in Hamburg door werd getroffen.

Het is de bedoeling dat in de komende dagen langzaam de slaapmedicatie wordt afgebouwd. Dat kan omdat de koorts en longontsteking nu zijn verdwenen. Zijn vrouw Marieke vertelt dat het daarna de bedoeling is om een onderhuidse drain te plaatsen, zodat het hersenvocht weg kan lopen. Als die operatie goed verloopt, dan mag Wijbren daarna naar verwachting snel naar een ziekenhuis in Nederland vervoerd worden.

Vanwege coronabeperkingen hebben de vrouw en kinderen van de chauffeur hem nog niet mogen bezoeken in het ziekenhuis te Hamburg. Zijn broer Jan is afgelopen weekend wel bij hem geweest. Het is de bedoeling dat hij op korte termijn weer gaat.


Verkeersbord
wijst op belang
van oogcontact

Voorrang hebben is niet precies hetzelfde als voorrang krijgen. Daarom wijst de gemeente fietsers met een nieuw verkeersbord op het belang van oogcontact bij het oversteken van de drukke Urkerweg.

De fietsoversteekplaatsen bij de fietsbrug en de Arie de Witbrug zijn berucht. Regelmatig ziet een automobilist daar een tweewieler over het hoofd en volgt er een aanrijding. Fietsers hebben op deze plaatsen voorrang, maar dat is geen garantie voor een veilige oversteek. Wijkbeheer plaatste onlangs waarschuwingsborden met daarin een oog, voorzien van een onderbord met de tekst 'Kijk of je gezien wordt'.