Vakantie voor kids met beperking

Jannie Weerstand (20) en Sarah van Haaften (34) hebben samen de christelijke organisatie Stralend opgezet, die kampen organiseert voor kinderen met een beperking.


Allebei zijn ze werkzaam met jongeren en ouderen die een lichte of ernstige beperking hebben. Ook hebben ze ervaring met mensen met allerlei gedragsstoornissen.

Sarah: ,,Ik heb een dochter van tien jaar die licht tot matig verstandelijk beperkt is en autisme heeft. Zolang haar ritme en structuur hetzelfde blijft gaat alles goed, maar wanneer het vakantie is, is haar ritme weg en uit zich dat bij haar in woedebuien. Voor zowel mijn dochter als haar broers en mij zijn dit enorm pittige dagen." Sarah zorgt er daarom voor dat haar dochter één of twee keer per jaar in de vakanties op kamp kan, zodat het gezin even wat rust heeft. Alleen loopt Sarah er tegenaan dat er voor kinderen met een beperking bijna geen christelijke kampen zijn. Als ze er al wel zijn, zijn ze voor een gezin met een gemiddeld inkomen bijna niet te betalen. ,,Elke keer als mijn dochter op kamp ging, bracht ik haar met gemengde gevoelens. Ze had het er weliswaar enorm naar haar zin, maar kreeg niets van God mee, en doet allerlei activiteiten waar ik eigenlijk niet achter kan staan." 

Het kamp is in de meivakantie van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 april, in een boerderij in Friesland. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren met een beperking van 10 tot 25 jaar. 

Aanmelden of meer informatie krijgen kan via: stralendkamp@gmail.com.