Afbeelding
Foto:

Bewustzijn creëren over gezond eten

Op het Berechja College vonden er vorige week woensdag en donderdag twee projectdagen plaats, georganiseerd door Okke de Boer en Grethe de Vries, Urker studenten op het CIOS.


Voor een examen moesten ze een project organiseren dat bij zou dragen aan een gezonde samenleving, in dit geval voor de leerlingen van de LO2-klas van het Berechja. Alles over gezonde voeding en voedingsstoffen werd geleerd; ze kregen een workshop over gevarieerd eten.

Donderdagochtend kregen ze van kok Jurian van Eerde een kookworkshop. Daarna was het aan de leerlingen om hun eigen bedachte gerechten te bereiden. Docenten schoven later aan om de gerechten te proeven. De leerlingen vertelden welke voedingsstoffen ze bevatten en wat deze met je lichaam doen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd project: ,,Door de leerlingen zelf aan de slag te laten gaan, hoopten wij als projectleiders een stukje bewustzijn te creƫren dat gezond eten ook lekker kan zijn en niet ingewikkeld. Doordat de leerlingen een heerlijk en gezond menu op tafel wisten te zetten kunnen we wel zeggen dat dit doel is bereikt.''