Dolle vreugde bij de spelers van Urk, als Iede Nentjes Urk in de thuiswedstrijd tegen HZVV op voorsprong heeft geschoten. (Archieffoto)
Dolle vreugde bij de spelers van Urk, als Iede Nentjes Urk in de thuiswedstrijd tegen HZVV op voorsprong heeft geschoten. (Archieffoto)

Urk naar ‘angstgegner’ HZVV

Sport

HZVV staat lager op de ranglijst dan men in Hoogeveen voorafgaand verwacht had. Met de komst van lijstaanvoerder Urk wordt er weer vol gas gegeven en zal het weer lastig worden om de punten mee te nemen naar Urk. Beide ploegen kunnen vrijwel geheel compleet aantreden.

De laatste drie ontmoetingen in competitieverband tussen beide ploegen in Hoogeveen werden gewonnen door HZVV. Dat heeft alles te maken met de huidige speelstijl van de ploeg uit Drenthe. Daarbij komt ook de inbreng van het publiek. HZVV kent een supportersgroep die de ploeg door dik en dun steunt en dat tijdens de ontmoetingen in Hoogeveen ook steeds laat horen.

Koploper

Urk begint als koploper aan het duel. Dat is voor HZVV een extra stimulans om nog meer energie in de wedstrijd te steken. Niet alleen als ploeg, maar zeker ook individueel. Urk kan zich opmaken voor een pittig onderonsje op Sportpark Bentinckspark.

Selectie bijna compleet

Gert Jan Karsten kan nog steeds geen beroep doen op Jan van Slooten, die herstelt van een ingreep. Lucas Schraal was vorige week tegen SC Genemuiden, en ook dinsdag tegen WHC, inzetbaar. De puzzel is daarmee nog lang niet compleet. Wie spelen er achterin, wie op het middenveld en wie vult de spitspositie in? Allemaal vragen die door Gert Jan Karsten en zijn assistenten moeten worden beantwoord.

Schimmig

Bij HZVV wordt schimmig gedaan over de inzetbaarheid van een aantal spelers. Het hoort allemaal bij het spel. Als de spelersgroep van Urk de koppositie echt serieus neemt dan worden de mouwen opgestroopt en gaan ze voor de winst. Alleen dan is er zekerheid dat de Urkers ook na zaterdag nog steeds de koppositie van de Hoofdklasse B innemen.

Steven van der Vrande uit Beuningen is de arbitrale leider in Hoogeveen. De jonge arbiter floot een paar seizoen terug nog een aantal wedstrijden bij jeugdteams van clubs uit het betaald voetbal. De laatste jaren fluit hij hoofdzakelijk in de top van het amateurvoetbal. De aanvangstijd van de wedstrijd aan de Sportveldenweg 3 in Hoogeveen is 15.00 uur.