De zaalvoetballers willen een goed vervolg geven aan de overwinning op Futsal Winsum.
De zaalvoetballers willen een goed vervolg geven aan de overwinning op Futsal Winsum.

MSV Zeemacht volgende horde voor ZVV Urk

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 spelen vrijdagavond in Den Helder, waar de ontmoeting met MSV Zeemacht op het programma staat.


Afgelopen vrijdag wist ZVV Urk de eerste overwinning van 2022 te behalen. Na twee competitienederlagen, kon er in Sporthal De Schelp weer gejuicht worden na het eindsignaal. Futsal Winsum werd met 3-1 verslagen en dat zorgde voor een mentale opsteker voor de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels.

Na enkele jaren van Eredivisie-zaalvoetbal en meedoen in de top twee van de Eerste divisie A, hebben de zaalvoetballers uit Den Helder een stapje terug moeten doen. Op dit moment bezet Zeemacht de vierde plek op de ranglijst, met negen punten achterstand op koploper VNS United, weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld. Bovendien staat Zeemacht in punten gelijk met ZVV Urk, dus is dit een rechtstreeks duel met een concurrent in de subtop. Zeemacht heeft dit seizoen tot nu toe drie wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en tweemaal verloren.


Honger naar resultaat

De afgelopen jaren werd er steevast verloren in Den Helder, maar de laatste ontmoetingen, ook in Sporthal De Schelp, waren al een stuk spannender tegen deze tegenstander. Zal het de Urkers vrijdagavond lukken de negatieve spiraal te doorbreken? De honger naar een goed resultaat is groot. Spelers en technische staf zijn erop gebrand het seizoen goed met elkaar af te sluiten. De wedstrijd in Sporthal De Brug begint om 19.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.