Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Schifting kopgroep?


Kan AZSV aanhaken bij de kopgroep van vier ploegen, of wordt SC Genemuiden opnieuw koploper van de Hoofdklasse B? Onderaan begint het er somber uit te zien voor Noordscheschut. Winnen van Flevo Boys zou nog uitzicht op betere tijden kunnen bieden.


In Genemuiden, waar het de laatste dagen niet meer over het verlies tegen Urk gaat, is de focus nu op het vertrek van Lars Miedema. ‘De broer van’ kende een prima start bij SC Genemuiden en toch gaan de wegen scheiden. Zaterdag tegen Buitenpost kan hij laten zien of het een juiste beslissing is geweest.

Aan de boorden van het IJ ontvangt De Dijk een sterke concurrent in de strijd tegen degradatie. Berkum moet winnen om de Amsterdammers op achterstand te houden. Voor de thuisclub geldt dat bij winst aansluiting bij de middenmoot tot de mogelijkheden behoort.

In Emmeloord neemt Flevo Boys het op tegen Noordscheschut. Zet het herstel bij de Emmeloorders door of laat het de ploeg uit Drenthe uit het diepe dal klimmen.

Eemdijk reist naar Amsterdam om tegen Swift aan te treden. De ploeg uit Bunschoten kan zich geen verlies permitteren in de strijd om het kampioenschap. Swift sluit bij een overwinning aan bij de groep die op de titel loert.

Hetzelfde geldt voor AZSV, dat bij degradatiekandidaat Nijkerk NSC op bezoek gaat. Een kat in het nauw (NSC) doet rare sprongen, de tegenstander uit Aalten is onvoorspelbaar. De afloop van deze wedstrijd bepaalt met welke ambitie er verder wordt gegaan dit seizoen.

SDC Putten kan op eigen veld concurrent ONS Sneek op achterstand zetten. Drie punten kunnen de ploeg uit Putten verder omhoogstuwen. In dat geval begint het er voor de tegenstander uit Sneek steeds somberder uit te zien.

Op bezoek bij Volendam kan DETO Twenterand ervoor zorgen dat er nog meer spanning komt in de groep van titelkandidaten. Drie punten brengen de oostelijke ploeg in de achtervolging en dat zou dan best een stunt genoemd mogen worden.


Programma 5 maart

SC Genemuiden-Buitenpost

Volendam-DETO Twenterand

SDC Putten-ONS Sneek

NSC Nijkerk-AZSV

Swift-Eemdijk

HZVV- Urk

Flevo Boys-Noordscheschut

De Dijk-Berkum


Programma 8 maart

Buitenpost-Berkum

DETO Twenterand-HZVV

SC Genemuiden-Flevo Boys