n Babette Bos en haar paard Mara.
n Babette Bos en haar paard Mara.

Orcaruiters presteren goed op eigen bodem

Orcaruiters organiseerde afgelopen zaterdag een dressuurwedstrijd op eigen bodem. Verschillende Orcaruiters deden hier ook aan mee en wisten mooie resultaten te behalen.


In de klasse B reed Babette Bos met haar paard Mara. Ze reed een keurige eerste proef en behaalde een score van 193,5 punten, goed voor een eerste prijs. De tweede proef werd afgesloten met 185,5 punten. De combinatie gaat nu trainen voor de klasse L1.


Ente van Veen verscheen dit keer in de dressuurring met haar paard Mister Grey. Het was de eerste dressuurwedstrijd voor het duo en niet zonder succes. Ze reden een mooie eerste proef en behaalden 185 punten. Ente mocht daarvoor een tweede prijs in ontvangst nemen. De tweede proef ging nog beter: 189 punten en een derde prijs.


Dicky Kuyt deed voor het eerst mee met zijn nieuwe jonge paard Zagros. Dicky heeft Zagros zelf zadelmak en doorgereden. Zagros vond het allemaal nog een beetje spannend, maar Dicky stuurde zijn paard netjes de ring rond. De jury beloonde het duo met 183,5 punten. Het eerste winstpunt was een feit.


Femke Boerma deed ook voor het eerst mee met haar jonge, zelf opgeleide paard Navito in de klasse BB. De hekjes en het juryhokje vond Navito een beetje spannend. Femke stelde haar paard gerust en Navito deed braaf zijn oefeningen. Samen behaalden zij een score van 196,5 en 189 punten. Een mooi begin voor het duo, dat direct drie winstpunten binnensleepte.


In de klasse M2 verscheen Petra Ippel met haar paard Cnud. Zij hebben een lange revalidatieperiode achter de rug en dit was de eerste wedstrijd waar zij weer van start mochten gaan. De jury vond Petra en Cnud een mooi en passend duo en met 187 en 180 punten mochten zij twee winstpunten achter hun naam schrijven.


Jenny van Veen reed met haar paard Impossible JJ mee in de klasse Z1. Jenny had haar handen vol aan haar paard, maar wist hem toch netjes de proef te laten rijden. Zij behaalden 209 en 200 punten, een mooi winstpunt rijker in de Z1.


Springen

In Hierden deed Rebecca de Boer mee aan een springwedstrijd. Zij verscheen met haar paard Legas L in de klasse BB. Ze reden samen een mooie ronde. Ook startte zij weer voor het eerst een klasse hoger, in de klasse B. Rebecca en Legas sprongen alle hindernissen foutloos, maar door een extra volte kregen zij vier strafpunten.