n Riekelt Nentjes, Jelle de Boer en Lucas Schraal proberen druk te zetten op de verdediging van WHC.
n Riekelt Nentjes, Jelle de Boer en Lucas Schraal proberen druk te zetten op de verdediging van WHC.

SV Urk laat zich verrassen door WHC

De kans krijgen om in het eerste elftal te spelen is niet voor iedereen weggelegd. De spelers die dinsdagavond hun opwachting maakten bij Urk hebben ervaren dat het niveauverschil tussen de top en jeugd erg hoog is. WHC maakte in de beginfase moeiteloos twee doelpunten; Urk zag geen kans om de schaarse mogelijkheden in treffers om te zetten. Verlies was het logische gevolg.


Gert Jan Karsten startte met een sterk gewijzigd team aan de oefenwedstrijd. Een flink aantal basisspelers mocht vanaf de zijlijn toekijken of was niet aanwezig. Het was dan ook niet zo vreemd dat de nummer twee van de eerste klasse E het initiatief kon nemen. Dat gebeurde met volle overtuiging.


Vroege achterstand

Het resultaat was een vroege treffer. Sargon Gouriye speelde zich slim vrij en daarna was het een peulenschil om de bal achter Hendrik Bakker te schieten. Bij Urk was het op dat moment nog zoeken naar het juiste ritme. Veel tijd kreeg de equipe van Gert Jan Karsten niet. Richard Karrenbelt, trainer van WHC, moedigde zijn mannen aan om meer te zoeken. Zijn ploeg vond die al gauw. Een schot op het Urker doel werd van richting veranderd waardoor Belan Zend de treffer achter zijn naam kreeg.


Afronding onder maat

Urk zocht en vond vaker de richting naar het doel van WHC. Het vervolg en dus ook de afronding liet sterk te wensen over. WHC kon een paar keer counteren, maar ook die pogingen strandden in schoonheid. Intussen liet Richard Karrenbelt ook merken dat er meer te behalen was.

Zijn collega en opvolger bij Urk, Gert Jan Karsten, was niet van zins om met verlies uit Wezep te vertrekken. Hij zette vier basisspelers in om het tij te laten keren. Het lukt zijn ploeg echter niet om te scoren. WHC knokte voor iedere meter en counterde daar waar mogelijk. Het gevolg was dat Urk uiteindelijk met een 2-0 verlies van het veld ging.

Opstelling Urk: Hendrik Bakker, Danny van Veen (46. Johannes Schrijver), Iede den Dulk (46. Bennie Dunnink), Klaas Kramer, Rick de Boer (46. Riekelt Jan Brands), Riekelt Nentjes, Pieter Brands, Marinus Snoek, Lucas Schraal, Jelle de Boer, Klaas Romkes (46. Hessel Snoek).