Afbeelding
Foto:

Lijst 7


Jeugd

Zorgvoorzieningen moeten dichter bij de burger komen. Er moet een laagdrempelig en toegankelijk centrum voor Jeugd en Gezin blijven. Jeugd- en jongerenwerk moet worden ondersteund. Maatschappelijke organisaties en kerken moeten de ruimte krijgen dit op hun eigen manier in te vullen. Zorgvragers in de jeugdzorg moeten keuzevrijheid hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met de levensovertuiging van ouders en jongeren. Geld dat voor jeugdzorg bedoeld is, wordt ingezet voor jeugdzorg. Ontwikkelen van een E-platform voor mensen die in afwachting zijn van psychische hulp. Samenwerken inzake verslaving, familieleden ondersteunen in het eerder hulp zoeken bij een verslaving, waardoor schaamte wordt doorbroken en een versnelde opname gerealiseerd kan worden. Oprichten van een 'leefbaar fonds' voor de gemeente Urk. Onderzoek naar de mogelijkheden voor een safe house. De gemeente moet meer aandacht hebben voor onze medemens met een beperking op het gebied van denken en handelen.


Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Geen geld aan dure inhuur. Liever investeren in eigen ambtenaren.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie. Urk en visserij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Krachtig Urk wil een lobbyist naar Brussel en Den Haag. Die lobbyist had er al veel eerder moeten zijn. Krachtig Urk wil dat de gemeente de maritieme sector stimuleert en ook het Urker bedrijfsleven. Krachtig Urk wil nieuwe bedrijven ontvangen met een 'rode loperbenadering', zodat ze snel alle procedures en processen kunnen doorlopen.

Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. Krachtig Urk vindt dat er wellicht op sommige locaties hoger gebouwd kan worden. Hoge flatgebouwen zien we niet zitten.