Afbeelding
Foto:

Lijst 9


Jeugd

De Urker politiek moet zich meer gaan inleven in wat er speelt onder de Urker jeugd, wat zij leuk en gezellig vinden. Organiseer feesten, in bijvoorbeeld een feesttent, rondom oud en nieuw, Koningsnacht en -dag. En laat deze tenten exploiteren door de lokale legale horeca. Er moeten veel meer legale horecameters komen op Urk, en tot die tijd dat er genoeg zijn, de niet-commerciƫle illegale barren gedogen. De illegale barren waren in coronatijd een uitkomst.


Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Aan domme milieuprojecten en stompzinnige jeugdprojecten... zoals online escaperooms, etc.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie. Deze stelling creƫert een soort tunnelvisie. Zorgen dat al die belangen worden gediend lijkt me een beter plan. Het is niet het een of het ander.


Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. Ja. De nood is groter dan ooit. Het woningtekort is nijpend en alleenstaande Urkers moeten de mogelijkheid krijgen een appartement aan te schaffen. Stop daarnaast de toestroom van immigranten en asielzoekers. Urk moet haar eigen kinderen voorrang geven bij het toekennen van woningen.