Afbeelding
Foto:

Lijst 1


Jeugd 

Onze kinderen en jongeren hebben de toekomst. We investeren in liefdevolle en stabiele gezinnen en goede preventie en vroegsignalering. Kwetsbare jongeren ondersteunen en helpen we. We bouwen DURF! verder uit door meer ouderbetrokkenheid, vrijetijdsbesteding, preventie en handhaving. We verbinden zorg, welzijn, sport, cultuur, onderwijs en kerken met elkaar. We willen een positieve en gezonde omgeving voor onze jongeren waarin zij hun vrije tijd vullen met gezellige en professioneel begeleide activiteiten. We verwelkomen initiatieven die hieraan bijdragen. We stimuleren het jeugdpanel. We gaan voor een pumptrackbaan op Urk.


Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Inhuur van dure, externe bureaus, maar juist inzetten op eigen personeel met expertise.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie.  Het is ‘en-en’. Inzetten op een bovenregionale, maritieme hotspot, maar tegelijkertijd onze vissers ondersteunen en ook hun belangen behartigen.

Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. Hoogbouw is één van de manieren. Het beste is: bouwen voor de juiste doelgroep met het juiste woningtype op het juiste moment. Niet iedereen wil een appartement, niet iedereen wil een rijtjeswoning.