Afbeelding
Foto:

Lijst 3


Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In ons verkiezingsprogramma zeggen we ook iets over de jeugd en een plek om uit te gaan. We hebben veel jongeren in onze gelederen en weten wat er speelt! We zijn trots op onze jeugd en die willen we faciliteren en ondersteunen waar nodig.

Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Laten we vooral proberen de hand op de knip te houden en zo geld overhouden voor dingen die daadwerkelijk nodig zijn. Denk hier aan verzakkingen, rioleringen en wateroverlast. Hart voor Urk komt ook graag met plannen die kostendekkend en sluitend zijn. Realistisch en rationeel denken is ons devies. We hebben over het groter en logger (lees duurder) worden van het ambtelijk apparaat onze bedenkingen steeds geuit.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie. Helaas staat het landelijke beleid haaks op hoe wij denken. We zullen het over een andere boeg moeten gooien en op de bres staan voor onze Noordzee- en IJsselmeervissers! Groei van zalmindustrie moet de gemeente faciliteren waar nodig. Maar absoluut niet minder aandacht aan de visserij!

Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. Dit hebben we al geopperd. Niet zoals Oost-Berlijn, maar maak er iets moois van.