Afbeelding
Foto:

Lijst 6


Jeugd

Als partij hebben wij de afgelopen vier jaar het meest de stem van de jongeren naar voren gebracht richting de gemeente. Alleen daarom was het al goed dat de PVV in de raad zat de afgelopen vier jaar, vooral in coronatijd, waarin de jongeren eigenlijk niets konden en zich niet gehoord voelden. In de nieuw te bouwen wijken moeten de jongeren en starters centraal staan. Zij moeten een woning kunnen kopen of huren voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Wij willen ook een jongerenraad instellen voor de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar; een vaak vergeten groep die wel onze toekomst is.

Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Onze slogan is 'Gericht op de toekomst met oog voor het verleden'. Daar bedoelen we mee dat er op Urk teveel politiek gevoerd wordt in de waan van de dag en de langetermijnvisie voor ons snelgroeiende dorp ontbreekt. Daardoor komen we vaak voor problemen te staan die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden maar ons wel ontzettend veel geld kosten. Om een voorbeeld te noemen: de kwestie fietsbrug/ derde brug. We moeten meer toekomstgericht gaan denken, alleen dat zou ons al veel geld schelen, maar uiteraard in combinatie met blijvende aandacht voor onze prachtige unieke cultuur en historie.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie. De gemeente hoeft hier wat ons betreft geen keuze in te maken. De gemeente moet er voor elke burger en elke ondernemer zijn. De visserij moet niet in de steek gelaten worden, juist omdat die sector in zwaar weer verkeert verdient die onze aandacht. Tegelijkertijd moeten we ook voortborduren op de ontwikkeling van de visindustrie en de rest van de economische sectoren op Urk; die diversificatie van onze economie is juist wat Urk nodig heeft. Om zowel visserij en maritiem en de rest van de economische sectoren op Urk beide de benodigde aandacht te geven, willen wij dat er voor beide beleidsterreinen aparte wethouders aangesteld worden: een wethouder visserij en maritiem en een wethouder economische zaken.

Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. We moeten bouwen waar op dit moment vraag naar is en dat zijn niet alleen flats met goedkope woningen. Een aantal (niet al te hoge) flats met goedkope woningen die voorzien in de vraag van onze inwoners zijn uiteraard welkom maar er is ook veel vraag naar normale starterswoningen en woningen in het algemeen. Het woningtekort is op dit moment niet alleen op te lossen door flats met goedkope woningen te bouwen.