Afbeelding
Foto:

Lijst 8


Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, is een heel oud gezegde. Er moeten plaatsen zijn waar de jeugd elkaar kan ontmoeten in een veilige verantwoorde omgeving, zonder drankmisbruik en drugs. De gemeente moet hiervoor buurthuizen ter beschikking stellen.

Waaraan moet voortaan geen geld meer uitgegeven worden?

Aan alles wat met corona of QR-codes te maken heeft, moet geen cent meer uitgegeven worden. Ook regionale samenwerking moet stoppen, omdat de overheid dit als middel gebruikt om het unieke van onze gemeente te ondermijnen.

Stelling: De gemeente moet minder energie steken in de belangen van de steeds verder krimpende visserij en juist meer inzetten op maritiem en de verdere groei van de zalmindustrie. Urk is een vissersgemeente, die voor veel werkgelegenheid zorgt en waarin de Urkers goed zijn. De gemeente moet zorgen voor ruimte en faciliteiten voor ondernemers, die zelf wel kunnen bepalen wat ze willen doen. De gemeente moet minder energie steken in belemmerende regelgeving!

Stelling: Bouw flats met goedkope woningen om snel het woningtekort op te lossen. Aanbod afstemmen op de vraag van de inwoners.