Overwinning voor Dames en Heren volleybal

Bij het eerste damesteam van Volleybalvereniging Urk moest er een vijfsetter aan te pas komen en ook bij de wedstrijd van het herenteam droop de spanning ervan af. Beide teams haalden wel de overwinning binnen.

Na drie nederlagen op rij, snakten de Urker volleybaldames naar een overwinning. Tegenstander Reflex, een ploeg uit de top vier van de ranglijst, was tijdens de wedstrijd in Kampen eerder dit seizoen, nipt met een 3-2 overwinning aan de haal te gaan. Er lagen dus wel degelijk kansen voor Urk om de wedstrijd in de eigen sporthal winnend af te sluiten. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste en derde set werden door Urk gewonnen, terwijl de dames van Reflex de tweede en vierde set binnenhaalden. De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Daarin bleken de Urker volleybalsters het meest doortastend. Met 15-10 werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen.

Spanning

De heren speelden hun laatste wedstrijd op 9 november vorig jaar. Ook toen was CSV de tegenstander. Die wedstrijd werd vrij gemakkelijk met 4-0 gewonnen, maar dinsdag moesten alle zeilen bijgezet worden om de punten op Urk te houden. Na verlies van de eerste set met 20-15, werd de tweede set nipt met 26-24 gewonnen. De derde set werd wat eenvoudiger binnengehaald (25-20), maar in de vierde set bleef het ongemeen spannend. De Urker mannen hielden de zenuwen het best in bedwang en wisten de set met opnieuw 26-24 binnen te slepen. Door deze overwinning hebben de volleyballers zich stevig op de derde plek op de ranglijst van de eerste klasse genesteld.