Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Lijsttrekkers kruisen de degens in debat

Politiek

De negen lijsttrekkers van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen kruisten de degens in het debat afgelopen dinsdagavond in De Koningshof. Aanvankelijk hier en daar wat onwennig en gespannen, maar prikkelende stellingen maakten de tongen los. Het publiek deed actief mee, en af en toe klonk een flink instemmend applaus.

Aan de hand van de thema’s - samenleving, cultuur en economie - was het verkiezingsdebat opgeknipt in drie blokken. Cornelis Vlot en Aaltine Hoekstra leidden de avond, die georganiseerd werd door de gemeente, BKU, Cultuurkoepel Urk en Het Urkerland. Bijzonderheid bij het blokje ‘cultuur’ was de online quiz, waaraan ook de thuiskijkers van de livestream deel konden nemen. Er was plek voor tweehonderd ‘man’ en die limiet was binnen enkele minuten bereikt. Thuisblijvers konden de avond niet alleen via een livestream volgen, maar ook via een online blog en een uitzending via Urk FM. Het is nog altijd mogelijk om de debatavond terug te kijken via het YouTube-kanaal van Het Urkerland. Een verslag van het lijsttrekkersdebat is te vinden op pagina 8 en 9 van Het Urkerland. 

Vanaf aanstaande maandag kan er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Speciaal voor kwetsbare doelgroepen is in het gemeentehuis en de Rehobothkerk op maandag en dinsdag tussen 7.30 uur en 21.00 uur al een stembureau ingericht. Op de verkiezingsdag, woensdag 16 maart, zijn alle tien stembureaus geopend. In De Koningshof vindt aansluitend de traditionele uitslagenavond plaats, die ook weer live wordt uitgezonden.