Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Jan Vlap opgestapt bij ONS Sneek


Na de overwinning van Genemuiden op Flevo Boys is de spanning aan de kop van de ranglijst om te snijden in de Hoofdklasse B. Welke ploeg neemt een voorsprong in de strijd om het kampioenschap. ONS Sneek en Noordscheschut staan op een rechtstreekse degradatieplaats.


Zes nederlagen op rij waren voor ONS Sneek-trainer Jan Vlap aanleiding om dinsdagavond de handdoek in de ring te gooien. Met de thuiswedstrijd van ONS Sneek tegen AZSV in het verschiet hoopt hij met deze beslissing een kentering in de neergaande spiraal te brengen. De tegenstander uit Aalten kan zich echter geen verlies veroorloven in de strijd om de bovenste plaats.

In Vriezenveen neemt DETO Twenterand het op tegen De Dijk. De Amsterdammers moeten winnen om uit de buurt van de gevarenzone te komen. De thuisclub is bezig aan een van de beste seizoenen ooit in de Hoofdklasse B.

Vanuit Hoogeveen reist HZVV af naar Berkum. Winst van een van de ploegen betekent meer lucht in de strijd voor lijfsbehoud. Verlies betekent dat de druk op de trainer van de verliezende partij nog groter wordt. De vraag rijst dan wie het voorbeeld van Jan Vlap zal volgen.

Wat er elders op de velden ook gebeurt, in Genemuiden en Eemdijk zal het ze in eerste instantie worst zijn. Pas na de kraker tussen Eemdijk en Genemuiden zal gekeken worden naar de uitslagen van Urk en Volendam. Als Genemuiden wint is dat een hele goed basis voor de laatste fase van de competitie. Maar in Bunschoten wordt er ook zo ver gedacht.

Flevo Boys speelt opnieuw een uitwedstrijd. NSC Nijkerk is de tegenstander. Winst van de thuisclub betekent zorgen voor Flevo Boys, die dan nog maar twee punten meer heeft dan de tegenstander.

Volendam moet winnen bij Noordscheschut om niet op meer achterstand te geraken van de andere drie titelkandidaten. Noordscheschut kan zich bij verlies gaan voorbereiden op een seizoen eerste klasse.

In het noorden van Friesland treffen Buitenpost en SDC Putten elkaar. Het verschil is slechts een punt in het voordeel van de thuisclub, die nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft.


Programma 12 maart

Buitenpost-SDC Putten

Noordscheschut-Volendam

NSC Nijkerk-Flevo Boys

Eemdijk-SC Genemuiden

Berkum-HZVV

DETO Twenterand-De Dijk

Urk-Swift

ONS Sneek-AZSV