Swift wil winnen van de koploper

De koploper laten struikelen. Dat is het ultieme doel van Swift als de Amsterdammers zaterdag naar Sportpark De Vormt komen. Winst levert de bezoekers aansluiting bij de subtop op. Urk kan hele goede zaken doen als het drie punten thuishoudt. Eemdijk ontvangt SC Genemuiden. Beide ploegen zijn titelkandidaat.


De twee vorige ontmoetingen tussen Urk en Swift werden beide in het voordeel van Urk beslist. In Amsterdam was het begin dit seizoen billenknijpen voor de ploeg van Gert Jan Karsten, maar ver in blessuretijd wist Pieter Brands de bal in het Amsterdamse doel te werken en de drie punten zeker te stellen.


Countervoetbal

Swift bevindt zich in de middenmoot van de Hoofdklasse B. Winst kan zomaar een plaats net onder de subtop opleveren. De aanvallende kwaliteiten van Swift zijn bekend. Met verrassend countervoetbal wordt het doel van de tegenstander gezocht. Bij een achterstand wordt met heel veel druk naar voren gespeeld.


Selectie Swift

Swift werkt met een fitte selectie naar de wedstrijd van zaterdag toe. De club heeft inmiddels ook weer een aantal spelers aangetrokken en er komt een nieuwe assistent-trainer. En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Voorlopig zijn alle ogen gericht op de wedstrijd tegen Urk.


Selectie Urk

In de selectie van Gert Jan Karsten ontbreekt nog steeds Jan van Slooten. De voormalige aanvoerder en middenvelder revalideert nog na een medische ingreep. De rest van de spelersgroep is in principe inzetbaar. Maar zoals altijd wordt de definitieve samenstelling van de selectie en basis-elf tot de laatste training geheimgehouden.


Bluf

Bij Swift is alles gefocust op de wedstrijd tegen Urk. Thema is: winnen van de koploper. Urk laat vaak punten liggen tegen laagvliegers, maar Swift is van een andere orde. Met Amsterdamse bluf worden de zwakke kanten van de tegenstander uitgebuit.


De scheidsrechter bij de wedstrijd van Urk tegen Swift komt van ver. Luc Baars uit Tilburg is door de KNVB aangewezen om het duel in goede banen te leiden. De aftrap op sportpark De Vormt is om 15.00 uur.