Afbeelding
Foto:

Lijst 9


Criminaliteit

Criminaliteit door arbeidsmigranten op de agenda zetten en keihard aanpakken. Preventief fouilleren is geen taboe, wapens moeten geweerd worden van de straat. Inzetten op buurtpreventie om criminaliteit terug te dringen. Boa’s niet langer inzetten als boetemachines; handhaving moet proportioneel zijn. Beroepsvoorlichting over werken bij de politie en justitie stimuleren op middelbare scholen.

Belastingen

Maak verplichte papieren, zoals paspoort, ID-kaart etc., gratis. Zorg dat afval goedkoper wordt. Misschien dat een samenwerking met de NOP het afval goedkoper kan maken. Zorg dat het begraven goedkoper wordt door meerdere opties aan te bieden.

Stelling: De gemeente moet durven afwijken van landelijke richtlijnen, ook als dat zou leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Ja.100 procent mee eens. Principes kunnen geld kosten en ik vermoed dat een meerderheid van Urk het helemaal niet erg vindt om voor dergelijke boetes wat meer gemeentebelasting te betalen.

Stelling: De gemeente is beter af zonder boa’s.

Alle boa’s die door Hart voor Urk, SGP en de ChristenUnie op pad zijn gestuurd mogen net zo snel ons dorp weer verlaten. Wel mogen ze gratis en QR-loos zwemles volgen op Urk.