Afbeelding
Foto:

Lijst 3


Criminaliteit

We hebben de afgelopen periode tijdens de vele inbraken gepleit voor meer surveillance. We zijn ons er terdege van bewust dat de veiligheid belangrijk is en dat we die moeten waarborgen. Anderzijds worden we jaarlijks bijgepraat door de politie en is het op Urk erg veilig vergeleken bij andere gemeentes. Daar zijn we trots op.

Belastingen

Als enige partij waren we in 2020 tegen een OZB-verhoging. We zagen dit wel aankomen en we snappen nog steeds niet dat we daarin alleen stonden. De uitgaven en inflatie stijgen aan alle kanten en dat wordt alleen nog maar meer. Wij zijn voor bezuinigen in plaats van belastingen verhogen. Dat verhogen gaat namelijk soms te makkelijk! 

Stelling: De gemeente moet durven afwijken van landelijke richtlijnen, ook als dat zou leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Je kan door slim te zijn ook afwijken. Je hoeft niet te roepen dat je iets door de vingers ziet. Wij zijn voor een samenleving waar je elkaar respecteert en we zijn zeker niet kinderachtig. We hebben nooit de ernst van corona ontkend, maar zijn wel nuchter en normaal blijven denken. Dat hebben we ook steeds geventileerd.

Stelling: De gemeente is beter af zonder boa’s.

Als echte Urkers houden we niet van controle. Daar wringt het ook weleens. Echter controle is geen wantrouwen. Maar kinderachtig gedoe, daar kunnen we niet tegen. We hebben boa’s nodig, maar dan wel normaal doen. Boa’s in meewerkstand zeg maar.