Afbeelding
Foto:

Lijst 5


Criminaliteit

We horen toenemende signalen uit onze samenleving dat de criminaliteit met betrekking tot drugs toeneemt. We willen dat onze jeugd met plezier en veilig uit kan blijven gaan, en daarom is aanpak van criminaliteit op dit front hoognodig. Het aantal vernielingen gaat met pieken en dalen. Maar elke vernieling is er een teveel. Ook ondermijning is een gevaar dat onze gemeenschap ernstig bedreigt. Hier moet de komende tijd veel aandacht voor zijn, dat dit geen vaste voet aan de grond op ons dorp krijgt.


Belastingen

We hebben diverse keren meebeslist de afgelopen jaren om de gemeentelijke belastingen niet te verhogen. En daar blijven wij achter staan. De burger krijgt de komende jaren al genoeg extra kosten op zijn bordje met uit de pan stijgende energiekosten, plus duurder wordende boodschappen en verlies van koopkracht. Plus daar bovenop toekomstige uitgaven voor het realiseren van de klimaatdoelstellingen, waar dit vanuit Den Haag en Brussel op ons bordje wordt gelegd.


Stelling: De gemeente moet durven afwijken van landelijke richtlijnen, ook als dat zou leiden tot strafrechtelijke vervolging

Als raadslid zweer je onder ede. Tegen de wet ingaan gaat niet samen met deze eed. Ook komen dergelijke acties de naam van Urk niet ten goede.


Stelling: De gemeente is beter af zonder boa’s. 

Boa’s en handhavers zijn nodig. Maar het is met name belangrijk waar je ze voor inzet.