Afbeelding
Foto:

Lijst 6


Criminaliteit

Op Urk werkt burgerpreventie dankzij onze grote sociale cohesie gelukkig nog. Vaak lossen we als Urkers samen de problemen op. Wat ons betreft mag de gemeente dus best wel hulp bieden bij het opzetten van burgerpreventie-initiatieven en hulpmiddelen beschikbaar stellen. Verder willen we de uitzendbureaus verantwoordelijk stellen voor de overlast van arbeidsmigranten; de uitzendbureaus hebben hierin een morele verplichting om onze gemeente leefbaar te houden. Verder willen we volledig stoppen met het opvangen van islamitische statushouders. De vrijheden die wij nu gunnen aan moslims zullen wij, als christen zijnde, niet terugkrijgen wanneer moslims de meerderheid gaan vormen.

Belastingen

Wij hebben als uitgangspunt dat de OZB de komende jaren niet zal stijgen. Ook willen we dat de hondenbelasting drastisch verlaagd wordt en dat de inkomsten die uit de hondenbelasting gederfd worden ook daadwerkelijk besteed worden aan voorzieningen voor de hondenbezitter. Als partij zijnde hebben wij ook de instelling dat we als politiek zeer bewust met gemeenschapsgeld om moeten gaan en dit verantwoord moeten besteden; in het belang van de Urker bevolking. Wij willen tevens streven naar een zo efficiënt en effectief mogelijk gemeentebestuur en ambtenarenapparaat, en streven naar zo weinig mogelijk (dure) externe inhuur voor gemeentelijke activiteiten.

Stelling: De gemeente moet durven afwijken van landelijke richtlijnen, ook als dat zou leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Het lokale gemeentebestuur weet vaak wat beter is voor de eigen inwoners en heeft veel meer zicht op wat er speelt in de Urker samenleving en de behoeftes van onze inwoners. Wat ons betreft mogen we best eens wat vaker spierballen tonen richting de overheid en afwijken van de landelijke regelgeving, bijvoorbeeld als het op 't opvangen van islamitische statushouders, het coronabeleid of de verplichte energietransitie aankomt. 

Stelling: De gemeente is beter af zonder boa’s.

Ja, dit hebben wij de afgelopen vier jaar ook steevast aangegeven richting het college. Wijkagenten hebben veel meer aanzien en weten wat er op Urk leeft. Boa’s hebben vaak totaal geen kennis van de lokale situatie en hebben te weinig aanzien om enige invloed te hebben. Wij willen dat het toekomstige college zich hardmaakt voor het verkrijgen van meer wijkagenten.