Afbeelding
Foto:

Lijst 7


Criminaliteit 

Buitengewoon opsporingsambtenaren nemen politietaken waar en zetten zich in voor lokale prioriteiten, waar en wanneer dat kan. Er wordt intensief ingezet op buurtpreventie en WhatsApp-groepen. Prioriteit ligt op het bestrijden van ondermijning. Er wordt voorlichting over sociale (brand)veiligheid op basisscholen georganiseerd. Er is extra zorg voor jeugd en gezinnen met complexe problemen. Intensieve inzet op matiging van alcoholgebruik door voorlichting en controle; geen alcohol op straat. Waarborg de veiligheid van alle ingezetenen van Urk. Betere verlichting van de fietspaden in en rond Urk.

Belastingen

De OZB is de laatste jaren schrikbarend gestegen. Krachtig Urk wil efficiënter met gemeenschapsgeld omgaan. Waarom bijvoorbeeld dure externe inhuurkrachten, waar de kennis vertrekt uit ons gemeentehuis. Eigen ambtenaren wellicht beter scholen zodat de kennis op het gemeentehuis blijft. Dus bezuinigen op dure inhuur.

Stelling: De gemeente moet durven afwijken van landelijke richtlijnen, ook als dat zou leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Urk is geen voorstander van politici die roepen om iets in de brand te steken. Urk is een onderdeel van Nederland en wij willen de Nederlandse wet gehoorzamen.

Stelling: De gemeente is beter af zonder boa’s.

De gemeente Urk heeft de wettelijke taak om regels te handhaven. Dat mogen ambtenaren doen, maar ook boa’s.