Darters weten niet te stunten in Den Haag

De darters van Twenty Six mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer vier van de ranglijst in de hoofdklasse van de SuperLeague. Het verre Den Haag is de thuisstad van DKE DW Repair. Deze altijd lastige tegenstander zorgde ook nu weer voor een zware wedstrijd. Er werd nipt en onnodig met 4-6 verloren door de nummer acht van uit de stand. 


De Round Robin ronde is altijd een lastig onderdeel voor Twenty Six. Hierin kon de ploeg, onder leiding van vervangend captain Pieter Baarssen, geen potten breken: 9-5. Diezelfde Pieter Baarssen beet het spits af bij de eerst singlepartij. Hij begon sterk aan de partij en nam een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk kwam zijn tegenstander terug tot 3-3, waarna Pieter met een knappe 12-darter de partij naar zich toe trok.  Henk Snijder, de laatste tijd goed in vorm, won de tweede partij knap met 0-4 en zet Twenty Six op voorsprong: 1-2. Een stunt leek in de maak. Maarten Dirk Woord moest daarna aantreden tegen Ryan de Vreede, een gerenommeerde naam in de dartsport. Woord had het lastig en kon niet genoeg tegenspel bieden: 4-2. Op een stand van 2-2 moest Johann Brouwer het verschil maken. Tom van den Hoogen moest het slachtoffer worden maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. Brouwer verloor met 4-3, waardoor met een 3-2 achterstand de koppelronde ingegaan werd.

Die ging niet goed van start. De eerste twee cruciale wedstrijden werden verloren met 3-0 en dat leverde een riante voorsprong van 5-2 op voor Den Haag; een achterstand voor de Urkers die niet meer recht te zetten leek. Toch gebeurde er iets: Woord en Snijder wonnen met 0-3 en Danny Mazereeuw wist samen met Brouwer een kraker van een wedstrijd te winnen met 2-3. Tussenstand: 4-5. Er kon dus nog een punt meegenomen worden naar de Bult als de laatste solopartij winnend afgesloten zou worden. Henk Snijder moest deze klus klaren. De scherpte was er helaas bij hem af. Het laatste beetje kracht vloeide weg en Snijder kon op 3-3 de laatste beslissende leg niet verzilveren en zorgen voor een stunt. Hierdoor bleef de volle winst in Den Haag: 6-4.