n Volleybaldames in de aanval (archieffoto).
n Volleybaldames in de aanval (archieffoto). Foto:

Winst voor volleybaldames

De Urker dames van Volleybalvereniging Urk speelden afgelopen dinsdag in Steenwijk tegen subtopper Steevast. Urk won de wedstrijd met 1-3, zonder tot hoogstaand spel te komen.

De eerste set won Urk vrij eenvoudig met 14-25, waardoor de indruk ontstond dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Niets bleek echter minder waar. De tweede set ging Urk mee in het trage spel van de tegenstander en kwam zelfs met 20-17 achter. De Urker dames beseften dat er uit een ander vaatje moest worden getapt om de set binnen te slepen. De strijdlust kwam terug in het spel en een eindsprint werd ingezet. Mede daardoor won Urk de set met 22-25. Ook de derde verliep op een dergelijke manier. Urk schoot nóg later wakker, maar wist uiteindelijk een achterstand van 24-19 om te zetten in de setwinst: 24-26. De overwinning was een feit, maar Urk wilde ook graag de vierde en laatste set pakken. Door een goede servicebeurt van de tegenstander kwam Urk achter en daarna lukte het niet meer om bij de tegenstander in de buurt te komen (25-16). Urk ging met een 1-3 winst naar huis, maar vooral met het gevoel dat ze een punt hadden verloren.