Niet-ritmische

psalmzangavond

in Den Haag


De organisten Jaap Kramer en Hendrik van Veen geven zaterdag om 20.00 uur een niet-ritmische psalmzangavond in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Reserveren is verplicht via info@jaapenhendrik.nl.



'Johannes de Heer'

zondag in De Ark


Onder het thema 'Geloof is Gods wijsheid' vindt er aanstaande zondag weer een Johannes de Heer-dienst plaats in De Ark. De dienst begint om 17.00 uur en voorganger is ds. Krol.



Lezingen Urk in
de oorlogsjaren


Jaap Bakker houdt op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 april een lezing over gebeurtenissen op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij deze verhalen worden beelden getoond van de komst van de Duitsers, het verzet, de bevrijding en nog veel meer. De lezingen in Museum het Oude Raadhuis beginnen om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Opgave en inschrijving is nodig en kan aan de balie van het museum. De kosten bedragen 5 euro.

Jong


Bosspelen - Vrijdagmiddag worden er bosspelen in het Speelbos georganiseerd. Vanaf twee uur kan de jeugd meedoen met opdrachten, opgesteld door de sportcoaches van Caritas Urk.


Voetbalwedstrijd kijken - De Rots is dinsdagavond geopend voor instuif en het samen kijken naar de wedstrijd Ajax-Benfica. In de rust kan een snack worden gescoord, waaronder een frikandel voor een euro.


Voetbaltoernooi - Woensdagmiddag is er in het Wilhelminapark en op playground De Kotter om twee uur een voetbaltoernooi voor de jeugd.


Bibliotheek



Podium Vrijdag

Voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar is er elke derde vrijdag van de maand Podium Vrijdag. Deze keer vindt dit plaats op vrijdag 18 maart van vier tot vijf uur. Een kaartje kost 2,50 euro en is te verkrijgen via flevomeeribliotheek.nl of de balie.


Computercursus

Voor iedereen die meer wil leren over het omgaan met de computer, is er de cursus 'Klik & Tik'. Vrijdag 8 april begint een nieuwe groep en de cursus is tien weken lang, 's ochtends van half tien tot half elf. Deelname is gratis, wel graag opgeven bij de balie, via flevomeerbibliotheek.nl of via 088-0080770.