Realityserie Urk! voor Oekraïne


Een heuse meet and greet met de castleden van de reality-serie Urk! vindt zaterdag plaats in De Koningshof. Dit is op eigen initiatief georganiseerd met de boodschap 'Urkers voor Oekraïne'. Voor tien euro kunnen fans van elf tot één uur langskomen voor koffie/thee, taart en gebakken vis. De opbrengst is voor hulp in Oekraïne. Het verzoek is om cash te betalen.


Neuzen tussen de
boeken in De Poort


Komende zaterdag is er van tien tot twee uur een boekenmarkt in De Poort. Zowel nieuwe als tweedehands boeken zijn te koop, en er is een collectie theologische boeken verkrijgbaar. Alle boeken kosten één euro. Voor hetzelfde bedrag is er een ‘bekkien mit wat lekkers’ te verkrijgen, en vanaf half twaalf kibbeling. De opbrengst is voor het werk van de Jeugdcentrale.


Studiekeuzedag

ROC Friese Poort op Urk en in Emmeloord houden volgende week dinsdag van 16.00 tot 20.00 uur een studiekeuzedag. Deze is bedoeld om leerlingen van het voorgezet onderwijs te helpen een definitieve keuze te maken voor een vervolgopleiding. Ook kunnen studiekiezers geholpen worden met het aanmelden voor de studie of het doen van een studiekeuzetest. Let op: wie zich direct wil aanmelden voor een opleiding moet de DigiD meenemen. Vooraf aanmelden (handig om drukte bij de ingang te voorkomen!) kan via rocfriesepoort.nl/studiekeuzedag. 


Autowasactie

Bij Schoonmaakbedrijf Van Slooten, De Meer 4, is zaterdag een autowasactie. Tussen zeven en één uur kunnen autobezitters langskomen. Ook is er een verkoop van warmgerookte zalm en snoeprollen. De opbrengst is voor Stichting Bethlehem.


Inspiratie voor
positieve leefstijl

Wat is positieve gezondheid en wat betekent dit voor mensen in de praktijk. Wie dat wil weten kan maandag 21 maart terecht in Het Irene. Om kwart over zeven gaat de inspiratiesessie van start met verschillende sprekers, zoals verpleegkundige Chantal Walg en Annerie Ester, Janny de Vries en Joke Schraal van Caritas Urk. Aanmelden: durf@urk.nl.