Afbeelding

Urk naar onberekenbaar AZSV

Sport

Winnen bij AZSV,  een mooie uitdaging voor de ploeg van Gert Jan Karsten, omdat de punten vrijwel altijd in Aalten achterblijven. Wil Urk de koppositie terug, dan zal er deze keer toch echt gewonnen moeten worden. De uitdaging is groot, maar eveneens mooi en niet onoverkomelijk. De concurrentie is groot, alleen de beste kan aan het einde van dit seizoen de kampioensvlag hijsen. 

Na jaren spelen in de verschillende hoofdklassen wil de spelersgroep van Urk graag een stapje omhoog maken. Ook de supporters laten zich daar steeds vaker over uit. Tal van voormalige tegenstanders gingen Urk voor op weg naar de Derde Divisie en zelfs de Tweede Disvisie (Jack’s Leaque).

Winst noodzakelijk

Om die stap ook te kunnen maken dient vanaf zaterdag iedere wedstrijd in winst omgezet te worden. AZSV speelt thuis en dat betekent een lastige klus voor de spelersgroep van Gert Jan Karsten. De speelwijze van de Aaltense ploeg is zodanig dat iedere tegenstander er moeite mee heeft. En Urk zeker, omdat het systeem van lange ballen, snel thuis, moeilijk te bestrijden lijkt.

Gert Jan Karsten zal er ongetwijfeld een gepast antwoord op hebben. De vraag is alleen met welke spelers hij de confrontatie tegen de grens met Duitsland wil aangaan. Hij zal zich ongetwijfeld richten op de feiten die beschikbaar zijn over de spelersgroep van de Aaltense Zaterdag Voetbal Vereniging (AZSV). Marinus Snoek is het enige twijfelgeval binnen de selectie. Zeker is in ieder geval dat Ronald Wezelman zo geblesseerd is dat hij niet in de selectie kan worden opgenomen.

Aandachtspunt

Een aantal van de spelers van AZSV is gerijpt bij BVO’s. Topschutter Rik van der Eerden is eveneens een aandachtspunt in de voorbereiding op het duel. Maar ook hij kan missen. Dat bleek vorige week zaterdag wel toen een strafschop niet aan hem besteed was. De spelers van AZSV zullen zich ongetwijfeld willen revancheren voor de 3-0 nederlaag die tegen ONS Sneek werd geleden.

De zeer ervaren Marcel Roeleveld uit Vinkeveen is de arbitrale leider in Aalten. Hij zet de wedstrijd op Sportpark Villekamp aan de Haartsestraat 57 om 14.30 uur in beweging.