n Weten de dames van Orca's zaterdag koploper Uitsmijters te verslaan. (Archieffoto)
n Weten de dames van Orca's zaterdag koploper Uitsmijters te verslaan. (Archieffoto)

Schol/Orca’s Dames speelt basketbaltopper

Sport

De dames van Schol/Orca’s staan zaterdag voor de eerste echte krachtproef in eigen huis, als de ongeslagen koploper Uitsmijters op bezoek komt. De wedstrijd eerder dit seizoen in Almelo werd met klein verschil verloren door Orca’s.

De Urker dames zijn gebrand op revanche na de 68-63 nederlaag in Almelo. ,,Vanaf het begin hebben we daar achter de feiten aangelopen, maar daardoor weten we nu precies wat we in bepaalde situaties als team moeten doen. Daar hebben we deze week onze trainingen op afgestemd”, aldus coach Janita de Boer.

De selectie telt geen blessuregevallen. Iedereen is fit en na de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Barons, is de focus bij alle spelers en de staf volledig gericht op de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper uit Twente.

,,We staan nu op de vierde plaats, met vier punten voorsprong op de nummer vijf BC Apollo. Met het oog op de Final Four aan het eind van het seizoen zou het heel mooi zijn als we om te beginnen deze wedstrijd tegen Uitsmijters weten te winnen. Alle topploegen moeten nog diverse keren tegen elkaar spelen, dus zullen punten verspelen. Omdat het format van de Final Four is veranderd is het een voordeel als je bij de top twee eindigt.”

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in sporthal Vlechttuinen en staat onder leiding van mevrouw Visser-Holty en de heer Stijger. Aanvang 20.00 uur.