Afbeelding

Zaalvoetballers treffen laagvlieger LTC

Sport

Na een vrije competitieweek, waarin wel werd geoefend tegen het Nederlands doventeam, is vrijdagavond LTC uit Assen de volgende tegenstander voor de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels.


Om een goede reeks neer te zetten, dient vrijdag eerst laagvlieger LTC Assen te worden verslagen. De Assenaren bezetten momenteel een tiende plek in de Eerste divisie A met vier punten uit negen wedstrijden. Tot nu toe speelde LTC nog maar twee competitiewedstrijden dit jaar. Op 4 maart werd er met 2-4 verloren van Os Lusitanos en vorige week was Futsal Winsum met maar liefst 10-0 te sterk voor de Assenaren.

Samen met IFC Zwolle bivakkeert LTC onderaan de Eerste divisie A. De achterstand op nummer negen FC Marlène 2 bedraagt momenteel liefst acht punten. Wil LTC nog een rol van betekenis spelen, dan dienen de Urker zaalvoetballers verslagen te worden. 

ZVV Urk/Bakkerij De Kof verloor de laatste competitiewedstrijd nipt van Zeemacht (3-2), maar de ploeg liet zien op de goede weg te zijn. In Den Helder werd sterk gespeeld, maar helaas resulteerde dat niet in een overwinning, daar waar men zeker recht had op meer. Dat Winsum een wedstrijd daarvoor met 3-1 werd verslagen en koploper VNS United met de schrik vrij kwam na een boeiende pot (5-6) geeft aan dat de teams qua niveau dicht bij elkaar zitten en de Urkers zeker niet onderdoen voor de meeste ploegen in deze competitie.

De wedstrijd in Assen staat onder leiding van de heren Markerink en Gils, vangt aan om 20.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.