Hoofdklasse B

Voorbeschouwing


Concurrenten Urk treffen zwakkere 

tegenstander


De beslissing in de tweede periode kan nog niet vallen. Zaterdag winnen betekent wel een stap dichter bij de titel van deze periode. SC Genemuiden en Eemdijk hebben in theorie een zwakkere tegenstander, Volendam heeft thuisvoordeel tegen Buitenpost.


De Friese bezoekers begonnen veelbelovend aan de competitie. Volendam heeft de beste papieren als het gaat om de titel van de tweede periode. Buitenpost is een stabiele middenmoter, die nogal eens verrassend uit de hoek kan komen.


Het Amsterdamse De Dijk heeft de zware taak om Eemdijk van zich af te houden, de koploper in de Hoofdklasse B. Het wordt dus alle zeilen bijzetten voor de thuisclub, die de rode lantaarn steeds dichterbij ziet komen.


SC Genemuiden speelt op eigen veld tegen Noordscheschut. De heenwedstrijd in Drenthe werd met 0-7 gewonnen. Zaterdag moet op eigen veld weer gewonnen worden om in de titelrace niet in de achtervolgingsmodus gezet te worden.


Kan ONS Sneek de verrassing van vorige week tegen AZSV een vervolg geven? Flevo Boys is in Emmeloord de eerstvolgende tegenstander. Winst zal de ploeg uit Sneek voorlopig uit de directe gevarenzone brengen.


Als NSC Nijkerk bij HZVV op bezoek gaat zal een positieve eindstand voor grote opluchting zorgen in Hoogeveen. De bezoekers moeten in dat geval al nadenken over een verblijf in de eerste klasse. HZVV zal na drie punten wat positiever naar de toekomst kijken.


In de hoop dat corona bedwongen is, gaan Swift en Berkum elkaar bekampen. Na de wedstrijd in Amsterdam zal duidelijk zijn wie aansluit bij de grote middengroep.


Als DETO Twenterand wint bij SDC Putten, dan is het verschil zes punten in het voordeel van de ploeg uit Vriezenveen. Andersom komen de ploegen op gelijke hoogte. De opponenten staan er goed voor in de tweede periode. Verlies betekent afhaken.


Programma 19 maart

AZSV-Urk

De Dijk- Eemdijk

Flevo Boys-ONS Sneek

SC Genemuiden-Noordscheschut

HZVV-NSC Nijkerk

SDC Putten-DETO Twenterand

Swift-Berkum

Volendam-Buitenpost