n Het team '2 Fancy' behaalde de eerste plaats in de categorie streetdance recreatie A.
n Het team '2 Fancy' behaalde de eerste plaats in de categorie streetdance recreatie A. Foto:

Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance

De tweede voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance, Show & Modern (NNKS), vond afgelopen zaterdag plaats in sporthal De Schelp.


Na twee jaar mocht er eindelijk weer gedanst worden en de toeschouwers in een volle sporthal op Urk hebben kunnen genieten van een prachtig dansspektakel dat de hele dag duurde.

De streetdanceteams van KeepFit zetten hun beste dansbeentje voor tijdens hun thuiswedstrijd. Bijna alle teams vielen in de prijzen en konden een beker mee naar huis nemen. In de categorie streetdance (9 tot en met 10 jaar) eindigden de teams 'Love 2 Dance' en 'DCU' op een derde en zevende plaats, terwijl 'Da Vibe' keurig derde werd in de categorie 11 tot en met 12 jaar. Het team '2 Fancy' gaf ook een keurig visitekaartje af; ze behaalden de eerste plaats in de categorie streetdance recreatie A (13 tot en met 15 jaar). 'Dangerous' kwam uit in recreatie B en werd derde. 


Tussen al het streetdance en hiphop-gebeuren door, kon het publiek genieten van prachtige shows en moderne dansteams. In de selectiecategorie streetdance (16 tot en met 18 jaar) dansten de twee Urker teams 'Twisted' en 'Next Level' tegen elkaar. Beide teams waren super gemotiveerd om voor het eigen publiek goed te presteren. 'Twisted' was net ietsje beter en werd eerste, 'Next Level' eindigde daar vlak achter op de tweede plaats.


Na afloop waren er alleen maar tevreden en blijde gezichten te zien. Er waren topprestaties geleverd door alle teams en iedereen vond het heerlijk om weer lekker te mogen dansen. De volgende voorronde is 2 april in Drachten.

n 'Twisted' was de beste In de selectiecategorie streetdance.