n Links onder Emma Hoefnagel, boven Ellen Visser. Rechts onder Noah van Hezel, boven Jacolien Lens.
n Links onder Emma Hoefnagel, boven Ellen Visser. Rechts onder Noah van Hezel, boven Jacolien Lens. Foto:

Acrogymteams laten hun kunnen zien

Na een hele lange periode zonder bondswedstrijden mocht afgelopen zaterdag een aantal acrogymteams uit de D/E-lijn hun kunnen laten zien in Warnsveld.


Deze plaatsingswedstrijd was de eerste in aanloop naar het Nederlands Kampioenschap en is een zware afvalrace. Uiteindelijk blijft een handvol teams over. De teams van CGV Urk kenden een hele sterke start.

Het jongste team, E-Jeugdduo Christy Tol en Amy Jansen, mocht het spits afbijten. Met foutloze oefeningen behaalden ze goud. E-Junioren Emma Hoefnagel en Ellen Visser werden knap tweede en in dezelfde categorie kregen Noah van Hezel en Jacolien Lens het goud omgehangen met een hele hoge score.

De D-lijn was in de middag aan de beurt. De moeilijkheid van deze oefeningen ligt een stukje hoger. Bij de D-Jeugd hadden Albertine Kaptein, Alissa Bakker en Marijke Schreuder de beste oefening, zij eindigden op de eerste plaats. D-Juniorenduo Willine Verbaan en Diddie Brouwer liet een strakke oefening zien, maar liep door een foutje net het podium mis. Anne-Gré Bosma en Ente Pasterkamp hadden stalen zenuwen en maakten zonder zichtbare moeite hun moeilijke onderdelen. Zij wonnen de gouden medaille.


Als laatste werden in de oudste categorie, D-Senior, Mary-Anne Loosman Jelina Kramer en Romy Bakker vijfde. Marije Kaptijn, Emma van den Berg en Esmay Pasterkamp scoorden heel hoog in dit sterke deelnemersveld en werden eerste.