n Jennefer en Siemen op het tennisveld voor aanvang van de les.
n Jennefer en Siemen op het tennisveld voor aanvang van de les. Foto:

Sportacademie Lindeboom van start

,,Goed zo, ga door, lekker gedaan", de aanmoedigingen van Siemen en Jennefer klinken luid op een van de tennisvelden van T'77. De deelnemende kinderen glimmen van trots als ze het uitgezette parcours goed hebben afgelegd.


Sportacademie Lindeboom is een initiatief van Siemen Lindeboom (38), die vooral bekend is als oud-speler van SV Urk. Tegenwoordig is Siemen hoofdtrainer van derdeklasser Elburger SC en docent bij VTON, een organisatie die voetbalverenigingen ondersteunt en helpt bij de jeugdopleiding. Jennefer Bode-Jerusalem (32) is in dienst van de academie. Zij is bekend van TikkieTakkie (peutervoetbal van 2 tot 6 jaar) en daarnaast werkzaam als zwemjuf in het zwembad in Lemmer.


Missie

,,Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen uit te dagen en te stimuleren om door middel van sport beter te gaan presteren en het beste uit zichzelf naar boven te halen. Om dat te realiseren bieden we kinderen vanaf 5 jaar tot ouderen van 65+ een passend en uitdagend sportaanbod aan", aldus Siemen Lindeboom. ,,Onze overtuiging is dat wij door middel van een divers sportaanbod, gecombineerd met een deskundige onderbouwing, kinderen, jongeren en ouderen kunnen helpen om meer te halen uit sport en bewegen. Door het aanbieden van een breder sportaanbod geven we kinderen ook de ruimte zich te oriƫnteren op welke sport ze willen gaan beoefenen."

Op 30 maart start de Sportacademie met een cyclus van twaalf sportoriƫntatietrainingen, waarvoor de inschrijving op dit moment al geopend is.

.  

Zelfvertrouwen

Ruim twintig kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar zijn er afgekomen op de Multi Skills training die in samenwerking met Durf Urk wordt georganiseerd. Jennefer: ,,We proberen op verschillende manieren aan de motorische ontwikkeling te werken. Het is geweldig om te zien dat kinderen heerlijk aan het sporten zijn en enthousiast en met veel meer zelfvertrouwen van het sportveld stappen."

 

Toekomstplannen

Aan het enthousiasme van Siemen en Jennefer zal het niet liggen. Er zijn al meer dan voldoende toekomstplannen. Er komen beachvelden, zodat er meer sporten aangeboden kunnen worden. De academie heeft al diverse plannen voor de groep van 12 tot 16-jarigen en na de zomer wordt gestart met het aanbod voor volwassenen en in april gaat de academie van start met een voetbalschool. In de tweede week (vanaf 25 juli) van de zomervakantie wordt er een 'Olympic Summerweek' georganiseerd, waarin gedurende vier dagen de diverse zomerse sporten aan bod komen.


Meer informatie is te vinden op de website sportacademielindeboom.nl en op Facebook en Instagram.

n Samen met de kinderen tijdens een prachtige zonnige middag een leuk parcours afwerken.