Afbeelding
Foto:

Wethouder Urk steunt Cultuur Plus


De wethouders cultuur van Urk en de andere gemeenten in Flevoland hebben hun steun uitgesproken voor CultuurPlus. Alle basisscholen op Urk kunnen meedoen, om zo een impuls te geven aan hun cultuureducatie. Wethouder Freek Brouwer: ,,Met CultuurPlus maken we een volgende stap. Scholen kunnen binnen CultuurPlus hun eigen keuzes maken, ook met welke culturele partners ze lokaal willen samenwerken. Dat heeft meerwaarde.”


Noodhulp Oekraïne

Enkele plaatsgenoten hebben besloten te helpen met het huisvesten van vluchtelingen uit Oekraïne. Sommigen zijn al opgehaald en op Urk ondergebracht. De mogelijkheid om deze hulp te continueren wordt onderzocht, en enkele kerken hebben hun ondersteuning toegezegd. Iedereen die hierin wil ondersteunen kan een bijdrage overmaken op NL23RABO0103767525 t.n.v. Ger. Gem. in Ned. Urk diaconie o.v.v. Noodhulp Oekraïne. Meer informatie is te krijgen via T. van Slooten (06-38024986) of F. Bakker (06-22501437).

Klant van de week

Deze - bijna onherkenbare - vrouw met de speciale markttas werd op de foto gezet en is de 'Klant van de Week' geworden. Ze mag zich komende zaterdag om half tien melden bij de kraam van Siebenga Schoenen. De marktmeester staat daar met een kruiwagen klaar, die op de markt mag worden gevuld.