Afbeelding
Foto:

Nieuwkomer Marcelle: 'Wat?! Dit meen je niet!'

Donderdagmiddag, kwart over één. Marcelle van der Sloot is even beduusd als ze door de krant gebeld wordt. ,,Ben ik in de raad gekozen? Echt? Dit meen je niet!' 


De 26-jarige studente bestuurskunde stond op de nummer 8: ,,Ik was eerst gevraagd voor 4, maar wilde als nieuwkomer liever eerst wat lager op de lijst. Maar tijdens de campagne begon het wel echt te leven bij me. Via Instagram en Facebook heb ik aandacht gevraagd, maar vooral voor de partij. Ik dacht: als ik vijftig stemmen haal, dan doe ik het al heel goed. Nu zijn het er 166. Ongelooflijk."

Neemt ze nu de zetel in de gemeenteraad in? Marcelle: ,,Komende maandag vergaderen we met de fractie. Ik vind het mijn plicht om er in de tussentijd serieus over na te denken. Er zijn 166 mensen die mij graag in de raad zien. Dat zegt iets."


Marcelle van der Sloot is 26 jaar oud. Ze hoopt komende zomer af te studeren aan de VU in Amsterdam. Ze is getrouwd met Fokke de Boer: ,,We hebben iets langer over onze studie gedaan, omdat we daarnaast ook aan het werk wilden zijn. Ik werk in het Haventje van Urk en bij de Jongens van de Fant. Daarnaast besteed ik vijf uur per week aan de begeleiding van mijn schoonzusje. Ze heeft het Syndroom van Down. Ik had gedacht binnenkort een vaste baan te zoeken, misschien dus in combinatie met het raadslidmaatschap."

Afbeelding