n Spanning in de hoek van Hart voor Urk, de nummer 4, Wouter Kaptijn valt er net buiten, terwijl Louw Gnodde (op de achtergrond links) wel een zetel krijgt.
n Spanning in de hoek van Hart voor Urk, de nummer 4, Wouter Kaptijn valt er net buiten, terwijl Louw Gnodde (op de achtergrond links) wel een zetel krijgt. Foto:

'We blijven de tweede grootste van Urk'

Hij noemt het verlies 'jammer' maar haast zich erachteraan te zeggen dat zijn partij, Hart voor Urk, desondanks wel 'de tweede grootste partij van Urk is'. En met drie zetels is zijn eigen plekje in de raad veiliggesteld. Aan het woord is Louw Gnodde, de 29-jarige financiële topman van Sea Frozen en sinds gisteren ook gekozen raadslid. 


Wat de uitslag hem duidelijk maakt is dat 'Hart voor Urk een bewezen solide partij is, met een vaste basis aan kiezers'. ,,Een aantal vaste waarden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe gezichten en we zullen ons de komende vier jaren weer moeten bewijzen. Duidelijk is dat de inzet die getoond is in de afgelopen jaren, op prijs is gesteld door heel veel mensen. We hebben wat verloren en kunnen dat verklaren door de vele nieuwe partijen en het positieve effect dat Nathanaël Middelkoop voor de SGP teweegbrengt.'' In eerste instantie stond Louw Gnodde op de vierde plek van de kieslijst, maar doordat Harmen van Laar vanwege persoonlijke omstandigheden zijn plek opgaf, schoof Louw door naar een 'zeker verkiesbare plaats'. ,,Met mijn financiële achtergrond en strategische en brede blik, denk ik dat ik zeker wat toevoeg binnen ons team en om oplossingen te vinden voor de diverse grote uitdagingen waar Urk als gemeenschap voor staat. Met de SGP hebben we in de afgelopen jaren een goede relatie gehad en wellicht krijgen we ook dit keer weer het vertrouwen.''