n Teleurstelling bij Hendrik Wakker (PVV) die hoopte dat de twee zetels werkelijkheid zouden worden.
n Teleurstelling bij Hendrik Wakker (PVV) die hoopte dat de twee zetels werkelijkheid zouden worden. Foto: Richard Oost

PVV hoopte op meer, blijft op 1

,,Ik had gehoopt dat de PVV twee zetels zou halen en ik ben teleurgesteld dat dat niet is gelukt. We zijn de afgelopen periode een stabiele factor gebleken in de raad en waren vol vertrouwen dat onze hoop werkelijkheid zou worden."


Hendrik Wakker, de lijsttrekker van PVV Urk, heeft moeite met het vinden van een verklaring waarom er geen tweede zetel is bijgekomen. ,,Afgaand op de uitslag van de verkiezing voor de Tweede Kamer in 2021, toen we ruim 1700 stemmen haalden, was het echt wel realistisch om van twee zetels uit te gaan. Ik vind het dan ook moeilijk om aan te geven waar al die stemmen naar toe zijn gegaan. Gezien de grote overwinning van de SGP is het niet vreemd te denken dat een deel van de stemmen van 2021 nu naar die partij is gegaan."

,,De afgelopen vier jaar was het bikkelen voor mij. De komende raadsperiode zullen ook de nummers twee tot en met vijf van de lijst betrokken worden bij het werk in de commissies. Ik heb vaak keuzes moeten maken in de onderwerpen waarmee je je kunt profileren in de gemeenteraad. Het is voor een eenmansfractie echt ondoenlijk om je in alles te verdiepen. Misschien is dat ook een reden dat we nu minder stemmen hebben gekregen dan vier jaar geleden."