Veel doelpunten in Hoofdklasse B

Tijdens de inhaalronde van de Hoofdklasse B is er flink op los gescoord. Dinsdagavond werden vijftien doelpunten in vier wedstrijden gemaakt. Alleen HZVV wist als bezoekende club te winnen. Urk kwam op gelijke hoogte met Volendam, dat de koppositie kwijtraakte.

SC Genemuiden wist overtuigend van Buitenpost te winnen. De vier doelpunten werden evenredig over beide speelhelften verdeeld. Gevolg is dat de Genemuider trots alleen aan de leiding gaat met twee punten voorsprong op de concurrentie.

Flevo Boys moest aantreden tegen Noordscheschut. De hekkensluiter wist 45 minuten overeind te blijven. De ploeg uit Emmeloord scoorde direct na rust en vervolgens werd later de 2-0 eindstand op het scorebord van Sportpark Ervenbos gezet.

In Sneek beleefde ONS Sneek een belabberde avond. HZVV keek tot vijf minuten voor het einde tegen een achterstand aan. Twee keer flink gas geven leverde evenveel doelpunten op. De thuisclub likte de wonden, maar kan het zichzelf aanrekenen omdat er niet voldoende werd gereageerd op de schutters van HZVV.

Uitslagen 22 maart

ONS Sneek-HZVV         2-3

Flevo Boys-Noordscheschut        2-0

SC Genemuiden-Buitenpost        4-0

Urk-Swift         4-0

Stand Hoofdklasse B

SC Genemuiden +         18         13         1         4         40         39-17

Volendam         18         12         2         4         38         50-27

Urk         18         11         5         2         38         39-20

Eemdijk        18        11        3        4        36        43-22

AZSV        18        9        3        6        30        29-26

Flevo Boys         18         9         1         8         28         35-34

DETO Twenterand         17         7         5         5         26         29-26

HZVV        18        6        6        6        24        25-23

SDC Putten         17         7         2         8         23         27-21

Buitenpost         17         6         3         8         21         18-26

Berkum        17        4        8        5        20        22-19

Swift        18        5        5        8        20        28-29

De Dijk        18        5        4        9        19        15-23

ONS Sneek         18         5         0         13         15         27-56

NSC Nijkerk         18         4         2         12         14         17-37