Titelstrijd Urk zet zich zaterdag voort

De jacht van Urk op de titel gaat in vliegende vaart verder. Zaterdag komt SDC Putten naar Sportpark De Vormt in een poging revanche te nemen voor de nederlaag tijdens de eerste ontmoeting van dit seizoen. Wil de ploeg van Gert Jan Karsten niet afhaken in de zinderende titelstrijd, dan moeten de drie punten op Urk blijven. In Volendam en Genemuiden wordt meegekeken.


Het blijft spannend in de Hoofdklasse B. Urk maakt deel uit van de groep die strijdt om de titel. Wekelijks komt de eindstreep dichterbij en aangezien de vier kopploegen dichtbij elkaar staan, is verliezen een misstap die grote gevolgen kan hebben.

Trainer Gert Jan Karsten blijft hameren op het feit dat zijn ploeg tevreden moet zijn met een vijfde plaats. Maar natuurlijk hoopt hij stiekem dat hij met Urk kampioen wordt en misschien wel in de laatste wedstrijd tegen SC Genemuiden. Maar zover is het nog lang niet.


Taaie tegenstander

Zaterdag komt SDC Putten naar Urk. Een ploeg die taai is en een bijzonder spelsysteem hanteert. Vooral in de tweede periode worden goede resultaten geboekt. De Puttense ploeg heeft een punt meer dan Urk en nog een wedstrijd tegoed. Inzet en fysieke inbreng karakteriseren de tegenstander van zaterdag.

De Puttenaren komen met een vrijwel complete selectie naar Urk. Gert Jan Karsten kan nog niet beschikken over Jan van Slooten, Marinus Snoek en Ronald Wezelman. Het is nog allerminst zeker of Klaas Kramer inzetbaar is. Daarvoor is meer medisch inzicht nodig.

De uitwedstrijd werd door Urk met 0-1 gewonnen. Dat was in een periode dat het nog niet goed draaide bij SDC Putten. Na alle zorgen rond corona lijkt het herstel zich ingezet te hebben. De tegenstander is sinds de eerste training van deze week bezig met de ontmoeting met Urk. Verschillende aanvalsplannen werden uitgeprobeerd op het trainingsveld.

De selectie van Urk zit ook niet stil. De wedstrijd tegen Swift kostte veel energie, maar conditioneel is het wel in orde bij de ploeg. Aan de hand van het tactische plan wordt de ploeg samengesteld.


Scheidsrechter is de 23-jarige Florian Lodeweegs uit Castricum, die de wedstrijd om 15.00 uur laat beginnen.