Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Volendam kan 

periodetitel pakken


Volendam kan zaterdag bij winst op NSC Nijkerk de tweede periodetitel pakken. Een gelijkspel kan zelfs genoeg zijn, maar dan moeten de concurrenten ook punten laten liggen. Onderaan lijken de dagen van Noordscheschut geteld in de Hoofdklasse B als de drie punten in Buitenpost blijven.


Alle ogen zijn gericht op de kopgroep in de Hoofdklasse B. Maar de meeste aandacht zal uitgaan naar het resultaat van Volendam op bezoek bij NSC Nijkerk. Winst van de bezoekers betekent, zo goed als zeker, het winnen van de tweede periode. En dus zakt de thuisclub dieper in het moeras.

In Bunschoten wordt uitgekeken naar de confrontatie tussen Eemdijk en AZSV. Beide ploegen hebben zestien punten en hebben in theorie nog kans op de periodetitel. Als de bezoekers winnen is er een verrassende aansluiting bij de kopgroep.

Tegen de grens van Friesland en Groningen wordt de wedstrijd gespeeld tussen Buitenpost en degradatiekandidaat Noordscheschut. De thuisclub kan zich bij winst vrijwel zeker in veilige haven spelen. De ploeg uit Drenthe zakt in dat geval steeds verder weg.

Flevo Boys reist naar Vriezenveen. DETO Twenterand is op eigen veld lastig te bestrijden. De thuisploeg heeft een punt meer dan de Emmeloorders, die een negatief doelsaldo hebben. Flevo Boys heeft wel vaker gescoord.

Berkum speelt thuis tegen SC Genemuiden. Een wedstrijd die ongeacht de stand op de ranglijst bol staat van de spanning. Het is een streekderby waarbij het soms flink tekeer kan gaan. Maar wel altijd binnen de daarvoor gestelde regels. De supporters van beide kampen kijken er naar uit.

Als De Dijk verrast bij HZVV dan passeren de Amsterdammers de ploeg uit Hoogeveen op de ranglijst. De bezoekers kunnen de winst goed gebruiken in het streven uit de gevreesde gevarenzone te komen. Voor HZVV geldt dat het dan in de verkeerde richting zakt.

Bij ONS Sneek neemt de nervositeit met de week toe. Zaterdag is de Friese club gastheer van Swift. Na het vertrek van Jan Vlap werd van AZSV gewonnen, maar daarna werd er opnieuw verloren. Als dat zaterdag weer gebeurt worden de problemen alleen maar groter.


Programma 26 maart

Buitenpost-Noordscheschut

Eemdijk-AZSV

NSC Nijkerk-Volendam

DETO Twenterand-Flevo Boys

Berkum- SC Genemuiden

ONS Sneek-Swift

Urk-SDC Putten

HZVV-De Dijk