Acht beroepen uitgebracht op ds. Van de Kieft


Dominee D.E. van de Kieft van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland heeft op dit moment acht beroepen in overweging.

De predikant van de Menorahkerk werd onlangs al beroepen door de gemeenten van Ederveen, Elspeet, Nieuwaal, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Veenendaal. Daar kwamen de beroepen van Goes en 's Gravendeel recent nog bij. Ds. Van de Kieft is sinds 2018 verbonden aan Urk.


Gebedsuur vindt
vrijdag weer plaats

Het interkerkelijk gebedsuur wordt vrijdag weer gehouden in De Poort. Vanaf 19.15 uur wordt er na een opening in kleine groepen gebeden voor de kerken, jongeren, algemene en persoonlijke zaken. ,,Hardop bidden is niet verplicht, in stilte meebidden wordt ook gehoord."


Samen naar Breda
om 'roots' te zoeken

Stichting Adoptiepedia organiseert op 7 mei in Breda een symposium Roots zoeken voor Chinees geadopteerden. ,,Alleen bij opgave in maart geldt nog een kortingstarief en ik dacht: wellicht dat er nog meer chinees geadopteerden wonen op Urk, die hierin geïnteresseerd zijn. We kunnen dan misschien samen reizen'', vertelt Jolien Hakvoort (27). Wie meer wil weten over de inhoud van dit symposium en wel samen naar Breda wil afreizen, kan contact opnemen met Jolien via jolienhakvoort@hotmail.com.


‘Je mag er zijn!'

In Kerkgebouw de Poort wordt zondag een dienst gehouden voor mensen met een beperking. Iedereen is hier van harte welkom; het thema is 'Je mag er zijn!'. De deuren gaan om half vijf open en de dienst, onder leiding van dominee T. Deelstra, start om vijf uur. Er is medewerking van Hilde Woort en Hanna Kramer en een speciaal samengestelde band. Na de dienst is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken, met wat lekkers erbij.